A tavalyi Del Rey-en keresztüli kiutazásom után mindenképp a tengerparton szerettem volna dolgozni az idén is, így Cipruson volt szerencsém 3 hónapot eltölteni. Tavaly Kos szigetén egy pici faluban dolgoztam 5 hónapot, így most nagyon nagy örömömre szolgált, hogy Cipruson egy igazi nagy tengerparti városban Limassolban „élhettem”, ahol minden adott volt, hogy az ember munka után ne unatkozzon.

A hotel a városközponttól kicsit kintebb helyezkedik el. Busszal körülbelül 30 perc alatt lehet odaérni. A buszok nagyon gyakran közlekednek, nem volt probléma, ha az ember valahova el akart jutni. Annak ellenére, hogy a hotel nem a belvárosban van, amint az ember kimegy a főútra, ami kb. 5 perc séta, temérdek szuvenír boltot, szupermarketet, éttermet, bárt, kávézót talál.

A főút a tengerpart mentén húzódik, így a hoteltől a partra lemenni szintén 5 percbe tellett. A partszakaszok itt elég keskenyek, a homokos és a köves, kavicsos partok váltják egymást. De hosszú homokos partszakasza is van a városnak, busszal könnyen meg lehet azt is közelíteni.

A szállással meg voltam elégedve. Mivel saját, normálisan felszerelt konyhánk volt, így lehetőségünk volt főzni is. Mosógép is rendelkezésére állt a dolgozóknak. Negatívum, hogy 8-an voltunk a lakásban (2 fő/szoba) és csak egy fürdőszoba volt WC-vel. Az utolsó hónapban pár szoba kiürült, mivel sokaknak lejárt a szerződése, így 4-en maradtunk a lakásban és mindenkinek saját szobája lett. Pozitívumként emelném ki, hogy a szállásunk két percre volt a hoteltől.  

Napi többszöri étkezés biztosítva volt a hotelben, több étel közül lehetett választani és sütit, gyümölcsöt is szinte naponta kaptunk.

A főnök elég szigorú volt, sokszor kiabált az alkalmazottakkal. De a görögökre amúgy sem jellemző, hogy halkak, elég temperamentumosak. J   A kollégákkal sokat nevettünk. Nem csak a közvetlen munkatársakkal, hanem a más területen dolgozókkal is jó kapcsolat alakult ki. A hotelben szerintem családias hangulat uralkodott.

A munkaidő reggel 8-1430, majd 1830 - 21 óráig tartott. Az utolsó hónapban sokat kellett túlórázni, mivel sokaknak lejárt a szerződése és kevesen maradtunk. De a túlórát is mindig kifizették. A munkánk főként az asztalok megterítéséből, a koszos tányérok, evőeszközök leszedéséből, italok kiviteléből állt. Valamint elő kellett készíteni az éttermet a következő étkezésekhez. A főszezonban sokszor elég fárasztó a munka.

Nagyon sok vendég volt, gyorsan kellett dolgozni, hogy az emberek asztalhoz juthassanak. A vendégek főként Angliából illetve Oroszországból érkeztek. Az orosz vendégek 98%-a nem beszélt semmilyen nyelvet az anyanyelvükön kívül, ez okozott némi problémát. Az angol vendégekkel viszont volt lehetőség gyakorolni a nyelvtudásunkat. Néha kaptunk borravalót is.

Munka után minden nap mentem a partra úszni, napozni, este sétálni. Hetente egy szabadnapot kaptunk, ilyenkor többségében kirándultam. Többek között Ciprus török részére is eljutottam. Nagyon sok emberrel megismerkedtem a hotelen kívül is. Lettek ciprusi barátnőim. Nekik köszönhetően a latin tánc lett az új hobbim. Hetente latin bulikba mentem velük és csodálatos élményekkel gazdagodtam.

Nagyon megszerettem Ciprust, az emberek jókedvűek, kedvesek, befogadóak. Az idén is Cipruson szeretnék dolgozni a Del Rey segítségével, de szeretném magam egy másik pozícióban kipróbálni.

Aj ty by si chcel taký zážitok?

  •    Radi by ste pracovali v hoteloch, ale doteraz ste nemali možnosť?
  •   Ovládate jeden alebo viac jazykov a radi by ste pracovali v zahraničí? 
  •    Hľadáte len krátkodobú brigádu na letné prázdniny?

Program Work Experience Cyprus je perfektný pre tých, ktorí chcú mať nezabudnuteľné leto na Cypre! Hotely vám garantujú ubytovanie a stravu úplne zadarmo. Tohto programu sa môžete zúčastniť aj bez ovládania gréckeho jazyka a bez predošlej praxe. 

Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku? Lákala Vás okúzľujúci Cyprus ? Chcete získať referencie z 4* alebo 5* hotelov? Ak áno, tak využite túto skvelú možnosť! 

  •  Potrebný počiatočný kapitál:  cca. 500 EUR 
  •  Programový poplatok: 250 GBP
  •  Plat: 450-500 EUR/ mesiac
  •  Pozície: čašník/čka, bar tender, chyžná, recepčná, výpomoc v kuchyni, bazénový plavčík, lifeguard
  •  Ubytovanie: zadarmo
  •  Strava:  zadarmo
  •  Požiadavky:  anglický alebo nemecký jazyk alebo ruský jazyk na konverzačnej úrovni 
  •  Dĺžka pracovnej zmluvy: od 10 do 24 týždňov (od apríla do októbra)
ďalej...

môj príbeh

Okrem skúseností nabraných počas tých 3 mesiacov som sa mohla vrátiť aj so skvelými zážitkami. Ďalej...

môj príbeh

Mám za sebou najlepšie leto. Spoznala som neuveriteľne veľa ľudí a našla kamarátov na celý život. Ďalej...

môj príbeh

Egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem. Ďalej...

môj príbeh

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Ďalej...

môj príbeh

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Ďalej...

môj príbeh

Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is... Ďalej...

môj príbeh

A hotel egy kis faluban van, viszont ott is voltak remek szórakozási lehetőségek, volt egy club, ahol nagyon jó bulik voltak és minden második héten karaoke partyra jártunk egy étterembe. Ďalej...

môj príbeh

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Ďalej...

môj príbeh

Az első napokban nagyon segítőkész volt mindenki, recepciós munkatársaim, többi részlegen dolgozók, menedzserek. Ďalej...

môj príbeh

Dél-Cipruson nagyon sokan beszélnek angolul, illetve nagyon könnyű angol nyelvű busz menetredeket találni az interneten, tehát nem féltem neki indulni az ismeretlennek, főleg amikor sikerült közös szabadnapot kapnunk a barátnőmmel. Ďalej...