Sziasztok! A nevem Szabolcs és 24 éves vagyok. Az egyetemi évek alatt hallottam egy barátomtól először a del REY-ről. Ő nem utazott velük csak olvasott róluk és érdekesnek tartotta.

Ekkor engem még nem érdekelt ez a téma, majd befejeztem az egyetemet és elmentünk haverokkal ide-oda dolgozgatni külföldre. Ezzel minden rendben volt de idővel kezdtem megunni annak ellenére, hogy nagyon jó állásaim voltak. Mivel turizmus földrajzot végeztem szerettem volna utazgatni és nem a pénz gyűjtésre koncentrálni, majd elhatároztam hogy inkább utazgatok és nem érdekel még a pénzkeresés egy ideig.

Elkeztem utazgatni de azért valamiből ezeket is kellet finanszirozni és ötletek kellettek, majd eszembe jutott a del REY. Rákerestem, olvasgattam róluk mivel féltem, hogy nehogy átverés legyen, majd felvettem velük e-mail-en a kapcsolatot. Nagyon kedvesek, megkérdezik mit és hol szeretnél, milyen időpontban és majd közösen megegyeztek a részletekben.Némi papirmunka és ha minden jól megy néhány nap alatt már minden kész és már lehet kutatni a repülő járatok után.

Én Mallorcára utaztam 3 hónapra július végétől. Érkezéskór a szálloda intézett transzfert a reptérről a szállodáig, csak a buszt kellet megkeresni, de az könnyen megy. Mikor megérkeztem sokat kellet várnom a főnökre és végül nem is jött csak másnap. A recepciós ideadta a szoba kulcsom és azt csinálhattam amit akartam. Még aznap este megismerkedtem a már ottlévő magyarokkal, sörözni is elmentünk.

Másnap jött a főnök körbevezetett, megmutatta a konyhát ahol dolgoztam majd némi papirmunka után megint csinálhattam bármit. Harmad nap kezdtem dolgozni mint konyhai kisegítő, elég nehéz volt belekezdeni mivel én egy szót sem beszéltem spanyolul, ők meg angolul. Szóval kézzel-lábbal, ha meg nagyon nem ment akkor megkértem egy felszolgálot,aki tudott angolul, hogy segítsen de 2-3 hét alatt sok minden rámragadt és már értettem mit akarnak mondani nagyjából.

6 napot dolgoztam, 8 órát, reggel 8-tól 1-ig és este fél 7-től fél 10-ig, ez nagyon jó volt mivel minden nap pont jókor volt sok szabadidőm. A műszakom a reggeliztetéssel kezdődött, tojást és palacsintát sütöttem a vendégeknek kint az étkeztetőben, a sütőlap a svéd-asztal része volt. Utána egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem.

Az esti müszak változatosabb, kiüresedett ételes, gyümölcsös vagy zöldséges tálakot cserélgettem vacsoránál, kroketteket meg sültkrumplit sütottem, kivittem a szemetet, segítettem mosogatni meg néhány apróság előkészítésében is amire szükség volt és utána szabad voltam este.

Mallorcán nagyon meleg volt a nyári hónapokban +/- 35 fok a déli órákban ami hát kinek jó, kinek elviselhetetlen. Első hetekben gyakran lejártam a partra majd kezdtem megunni kicsit a napozást és az úszkálást, olyan is volt hogy egy hétig nem voltam parton. Inkább eljártam ugrálni sziklákról ami az egyik legjobb élmenyem, volt választék 0.5 m-től egész 6-7 m-ig. Vásároltam úszószemüveget, pipát és azzal is jól elszórakoztam.

Esténként gyakran kijártunk, vagy sörözni vagy vizipipázni vagy fel az apartmanba iszogatni ahol 4 alkalmazott lakott. Voltunk bulizni is, jo helyek vannak, modern comercial zenét játszanak. Erről sokat nem tudok írni mivel 2-3 –szor mentem el mert én nem szeretem annyira a disco-s zenét, választék meg nem volt, nem voltak underground helyek. De ettől függetlenül gyakran megesett, hogy 2-3 óra alvás utan nehéz volt a reggeli müszak.

De nagyon lazák voltak a konyhán a munkatársaim, egy reggel kicsit rosszul voltam az éjszakázás miatt és hát még szédültem kicsit mikor lementem, hamar észrevették de csak poénkodtak mert kicsit akadoztam beszélgetés közben, elvégeztem a fontosabb dolgokat majd elküldtek aludni, de semmi rossz szót nem kaptam tőlük még emiatt sem, csak poénkodtak mikor még eszükbe jutott.

Mivel csak egy szabadnapunk volt sok idönk nem volt utazgatni, két alkalommal béreltünk autót és mentünk valamerre. A fővárosba jártunk be és még néhány településre, sétáltunk az utcákon a bazárokba, megnéztünk néhány régi épületet és új étel specialitásokat próbáltunk ki, majd estére visszavittük a kocsit.

Volt egy srác aki 3 hónapra csak kis táskával érkezett, kicsit furcsáltuk de nem volt rossz ötlet, én a ruháim felét nem használtam, a következő utazásom alkalmával biztos hogy csak nagy kézipogyázt fogok vinni. Összesítve számomra ez egy pozitiv élmény volt, annak ellenére is hogy 6 nap dolgoztam és sok pénzt sem tuttam félrerakni, de minden reggel vidáman mentem le dolgozni, szerettem amit csinálok és a környezetem is jó volt. Most újra elhatároztam, hogy elmegyek kizárólag a Kanári-szigetekre a del REY közreműködésével, új tapasztalatokra tehetek szert és újra kapok referenciát ami hasznos a jövőben ha turizmuson belülül szeretnék dolgozni.

Aj ty by si chcel taký zážitok?

 •  Radi by ste pracovali v Španielsku aj bez znalosti španielskeho jazyka?
 •   Ovládate jeden alebo viac jazykov na veľmi dobrej úrovni? 
 •  Hľadáte len krátkodobú brigádu bez praxe?
 • Radšej by ste boli na pláži ako doma? 

Program Work Experience Spain je najideálnejší, ak chcete tráviť zimu v exotike a mať zážitky zo španielskych ostrovov a pobrežia na ktoré sa zabudnúť nedá. A to všetko bez ovládanie španielskeho jazyka! 

Ubytovanie a stravovanie je zabezpečené zamestnávateľov hotela. Tohto programu sa môžete zúčastniť aj bez ovládanie španielskeho jazyka a bez praxe.

Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku alebo sa naučiť po španielky? Láka Vás okúzľujúce Španielsko? Chcete získať dobré referencie z 4* alebo 5* hotelov? Ak áno, tak využite túto skvelú možnosť! 

 •  Potrebný počiatočný kapitál: cca. 500 EUR
 •  Programový poplatok: 200-300 GBP
 •  Plat: 300-500 EUR/mesiac
 •  Pozície:čašník/čka, bar tender, chyžná, recepčná, výpomoc v kuchyni, záhradník 
 •  Ubytovanie: zadarmo
 •  Strava: zadarmo
 •  Podmienky:anglický alebo nemecký jazyk alebo španielsky jazyk na konverzačnej úrovni
 •  Dĺžka pracovnej zmluvy: na 3-6 mesiacov
ďalej...

môj príbeh

Okrem skúseností nabraných počas tých 3 mesiacov som sa mohla vrátiť aj so skvelými zážitkami. Ďalej...

môj príbeh

Mám za sebou najlepšie leto. Spoznala som neuveriteľne veľa ľudí a našla kamarátov na celý život. Ďalej...

môj príbeh

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Ďalej...

môj príbeh

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Ďalej...

môj príbeh

Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is... Ďalej...

môj príbeh

A hotel egy kis faluban van, viszont ott is voltak remek szórakozási lehetőségek, volt egy club, ahol nagyon jó bulik voltak és minden második héten karaoke partyra jártunk egy étterembe. Ďalej...

môj príbeh

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Ďalej...

môj príbeh

Az első napokban nagyon segítőkész volt mindenki, recepciós munkatársaim, többi részlegen dolgozók, menedzserek. Ďalej...

môj príbeh

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Ďalej...

môj príbeh

Mivel svédasztalos az étkezés, igy még az én finnyás, diétás igényeimet is kielégitette a menü, de elárulom sütikből sincs hiány. A reggelinél még azt is megválaszthatod hány perces főtt tojást kivánsz, 6 netán 10 perceset Ďalej...