Horváth Melinda vagyok, 26 éves és most vettem részt először a del Rey programában.

Spanyolországban töltöttem két és fél hónapot, mint gyakornok animátor Almeríában.

A részvétel ötlete onnan jött, hogy soha nem volt még szerencsém a tengerparton nyaralni, így arra gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal és spanyol területen, a tengerpart közelében vállalok munkát. Ezen kívül szerettem volna kicsit kiszakadni az otthoni megszokott környezetből, és valami újat kipróbálni. A Del Rey-ről a páromtól hallottam, aki korábban már dolgozott az ügynökséggel, majd a Facebookon informálódtam a továbbiakat illetően.

Egy hatfős animátorcsapat tagja lettem, és egy meglehetősen nagy hotelben dolgoztam egész nyáron, ahol a vendégek száma mindig 1000 körül volt. Pörgősek voltak a napok, sok kihívás elé állítottak, sosem unatkoztam, folyton történt valami.

Animátorként rendkívül sokrétű volt a teendőm. A hotel kínálta tevékenységek korcsoport szerint voltak felosztva, volt, aki a felnőttekkel, és volt, aki a gyerekekkel vagy a tini korú fiatalokkal foglalkozott. Korcsoport szerint más és más tevékenységeket ajánlott a hotel, csak hogy néhány példát említsek: a felnőtteknek foci, Sjoelen, vízilabda, darts, a gyerekeknek bowling, zenés játékok, rajzverseny, csapatjátékok. Nem csak annyi volt a feladatunk, hogy vendégekkel ezeken a tevékenységeken részt vegyünk, hanem hogy igazán élvezetessé, szórakoztatóvá tegyük a napjukat, illetve állandó jelleggel beszélgessünk velük, érdeklődjünk irántuk, hogy lássák, törődünk velük. Kicsit ahhoz hasonlít ez, mintha mi magunk látnánk vendégül őket a saját otthonunkban, és jó házigazdák lennénk. Mivel a vendégek között akadt francia, angol, német és spanyol ajkú is (ezek voltak a leggyakoribb beszélt nyelvek), gyakornokság ide vagy oda, nagyon hasznos, ha valaki minél több nyelvet beszél.

 A munkaidő az egész napot felöleli, 10.30kor kezdünk, 13:30ig dolgozunk, amikor elmegyünk ebédelni. Ha aznap az animátorok csinálják az esti show műsort, előkészületekkel telik az ebéd utáni, egyébként pihenőidő. Amennyiben kevesebb a dolgunk, a délutáni műszakig pihenhetünk. 16:00-18:00 óráig ismét dolgozunk, majd a vacsoráig, ami 20:00, ismét pihenőidő következik. Az esti műszak pedig éjfélig tart.  

Nagy szerencsém volt, hogy olyan helyre kerültem, ahol volt egy fő táncos műsorunk, a Broadway Show, amit felnőtteknek csináltunk, illetve egy Disney Show is, a gyerekek számára, mivel nagyon szeretek szerepelni.

Ezekre az estékre rengeteget próbáltunk és készültünk minden héten, hiszen a csapatból álló 7 ember hozta össze a sokszor másfél órás komplett show műsort. Rendkívül fárasztó időszak volt, de minden percét élveztem.

A hotel mellett rengeteg beülős hely volt, ahol lehetett enni-inni, beszélgetni, és akadtak táncos helyek is, de őszintén szólva, emellett a munkatempó mellett nem sokszor volt energiám az ilyen jellegű kikapcsolódásra. Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is ráláttunk, így a reggelimet sokszor a tenger szépségében elmerengve fogyasztottam el.

Az internetet eleinte ingyen, majd havidíj ellenében lehetett igénybe venni. A környéken sok bazár és ajándékbolt található, de busszal a belvárosba is könnyedén el lehet jutni, ahol a Gran Plazaban rengeteg üzlet található, ha valakinek vásárolni akad kedve.

Jó, ha mindenképpen magas fényvédőfaktoros naptejjel érkezel, mert a mindennapi munka során is rengeteg időt töltöttem a napon, és krém nélkül fél óra alatt vörösre lehet égni. Animátorként érdemes a munkához nagyon kényelmes, kimondottan sportolásra tervezett cipőt hozni, én a terepfutó cipőmmel érkeztem, hiszen napi 8 óra állás az a minimum, amivel számolni lehet. Nem árt, ha számolunk néhány extra költséggel, hogy ne érhessen meglepetés, mert sosem lehet tudni, mit kell a helyszínen még a munkához kapcsolódóan megvenni, vagy kifizetni. Nekem például a fellépésekre egy táncos karaktercipőt kellett beszereznem, mert magas sarkú nélkül érkeztem.

Őszintén, rengeteg olyan élménnyel gazdagodtam, amit más környezetben, enélkül a munka nélkül soha nem éltem volna meg.

Nem egy felejthetetlen emlékem van a programnak köszönhetően, habár, az igazat megvallva, volt, hogy annyira pörgős napokat töltöttünk el a hetek során, hogy a fáradtságnak eddig még nem tapasztalt fokozatait éltem át. Volt szerencsém aqua gymet, illetve latino táncórát tartani teljesen egyedül a vendégeknek, ami nagyon nagy szó, hiszen a gyakornoknak ezt általában nem engedik meg. A Disney Show és a Broadway pedig olyan látványosságok voltak, amikre nagyon büszke vagyok utólag is, hogy részese lehetettem.

Mindent összevetve, a két és fél hónap extra sok munkával és hatalmas élményekkel, sok izzasztó és egyben boldog pillanattal telt, minden perc kihívást jelentett. Aki környezetváltozásra vágyik, vagy úgy érzi, a leírtakban magára ismer, jelentkezzen a Del Rey-nél és vágjon bele a munkába, nem fog unatkozni!

Aj ty by si chcel taký zážitok?

 •  Radi by ste pracovali v Španielsku aj bez znalosti španielskeho jazyka?
 •   Ovládate jeden alebo viac jazykov na veľmi dobrej úrovni? 
 •  Hľadáte len krátkodobú brigádu bez praxe?
 • Radšej by ste boli na pláži ako doma? 

Program Work Experience Spain je najideálnejší, ak chcete tráviť zimu v exotike a mať zážitky zo španielskych ostrovov a pobrežia na ktoré sa zabudnúť nedá. A to všetko bez ovládanie španielskeho jazyka! 

Ubytovanie a stravovanie je zabezpečené zamestnávateľov hotela. Tohto programu sa môžete zúčastniť aj bez ovládanie španielskeho jazyka a bez praxe.

Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku alebo sa naučiť po španielky? Láka Vás okúzľujúce Španielsko? Chcete získať dobré referencie z 4* alebo 5* hotelov? Ak áno, tak využite túto skvelú možnosť! 

 •  Potrebný počiatočný kapitál: cca. 500 EUR
 •  Programový poplatok: 200-300 GBP
 •  Plat: 300-500 EUR/mesiac
 •  Pozície:čašník/čka, bar tender, chyžná, recepčná, výpomoc v kuchyni, záhradník 
 •  Ubytovanie: zadarmo
 •  Strava: zadarmo
 •  Podmienky:anglický alebo nemecký jazyk alebo španielsky jazyk na konverzačnej úrovni
 •  Dĺžka pracovnej zmluvy: na 3-6 mesiacov
ďalej...

môj príbeh

Okrem skúseností nabraných počas tých 3 mesiacov som sa mohla vrátiť aj so skvelými zážitkami. Ďalej...

môj príbeh

Mám za sebou najlepšie leto. Spoznala som neuveriteľne veľa ľudí a našla kamarátov na celý život. Ďalej...

môj príbeh

Egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem. Ďalej...

môj príbeh

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Ďalej...

môj príbeh

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Ďalej...

môj príbeh

A hotel egy kis faluban van, viszont ott is voltak remek szórakozási lehetőségek, volt egy club, ahol nagyon jó bulik voltak és minden második héten karaoke partyra jártunk egy étterembe. Ďalej...

môj príbeh

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Ďalej...

môj príbeh

Az első napokban nagyon segítőkész volt mindenki, recepciós munkatársaim, többi részlegen dolgozók, menedzserek. Ďalej...

môj príbeh

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Ďalej...

môj príbeh

Mivel svédasztalos az étkezés, igy még az én finnyás, diétás igényeimet is kielégitette a menü, de elárulom sütikből sincs hiány. A reggelinél még azt is megválaszthatod hány perces főtt tojást kivánsz, 6 netán 10 perceset Ďalej...