TERÜLETI KÉPVISELŐ VAGYOK, KERESS BÁTRAN! :)

Először is szeretném elmondani, miért vágtam bele, hogy a Kanári szigetekre utazzak 2015 Októberében. Szükségem volt olyan helyre ahol dolgozhatok felszolgálóként és nem kérnek előzetes tapasztalatot. Én első sorban a referencia levél miatt mentem ki, ez lebegett a szemem előtt, na meg persze ki ne akarná a telet átvészelni a Kanári szigeteken? Sosem jártam még korábban Spanyolországban sem, nem hogy a Kanárin és az igazsághoz hozzá tartozott, hogy nagyon szerettem volna látni, hogy mi van ott. Így kerültem Lanzarottéra.

A Del Reyhez ismerős által kerültem, aki már dolgozott velük Mallorcán. Ő mondta, hogy igaz, hogy fizetni kell a szolgáltatásért, de azt a pénzt simán megkereshetem, és rendes normális cég aki segít ha baj van. Így kerültem ide, mert a barátnőmben bíztam és nem kellett csalódnom.

A Facebook csoporthoz csatlakoztam először, ott láttam, hogy télen leginkább a Kanári szigetek vannak ahol ellehet helyezkedni, mert ott sosem ér véget a „szezon” és mivel én Októberben indultam és ahogy már leírtam maga az is vonzott, hogy ott dolgozhatok ezért is vágtam bele. Lanzarotte alapjában véve a vulkánon szigete, nem az a tipikus „zöld” övezet, de ennek is megvan a maga szépsége.

A Hotel az Óceán partján volt, engem minden reggel boldoggá tett, hogy ha csak egy percre is, de láthattam az óceánt munka előtt és később tudtam, hogy minden délután ott úszhatok.

Minden kb 50m-re volt, boltok, bárok, kávézók, ha valamire szükségünk volt. Autót is lehetett bérelni, a benzin annyira olcsó volt, hogy először azt hittem, hogy csak viccelnek. Puerto del Carmenben voltam Lanzarottén, én most hogy már az egész szigetet láttam, ezt a várost ajánlanám bátran, voltam lenn Playa Blancán is, de nekem onnan elég volt csak egy nap, annyira nem jött be. Egyébként mikor mondták, hogy van két nagy bevásárló központ a Biosféra és a Dealen ahol az összes nagy márka megtalálható és a szigetnek még van Ikeája is,akkor könyveltem el, hogy mégsem a Világ végén vagyok.

Bulizó helyekre inkább taxival mentünk, mert a hotelünk egy kicsit kintebb esik a város központtól, de a taxi is olyan olcsó, hogy nem volt gond. Internet a hotelben volt, de tulajdonképpen ez volt az egyetlen gyenge pont. Kicsit olyan volt mint a mesében. Hol volt, hol nem, de mivel Afrika partjai mellett voltunk így ezt betudtam ennek és inkább kimentem mindig a szállodából, annyira azért működött, hogy a skype menjen néha, meg hogy megnézzem a mailjaim.

A munkával nem volt gond, napi 8óra. Mindig betartották, hogy 8 óránál többet még véletlen se legyünk benn. Átlagos felszolgálói feladatok, de mivel ez büfé rendszeres szálloda volt, így inkább az asztalokat kellett lerámolni, italokat felszolgálni, újrateríteni majd  műszak végén az éttermet rendbe tenni. Plusz minden este a pool bárba poharakat szedni, ha úgy voltunk beosztva. Tudni kell, hogy 15-en voltunk pincérek, és minden este ketten konyháztak. Ez azt jelenti, hogy a tiszta tányérokat kellett áttörölni, evőeszközöket szétválogatni általában a lány végezte a könnyebb munkát a fiúk meg hordták ki a tiszta tányérokat.

A „mucho fiestáért” sem kellett a szomszédba menni, és a spanyolokat sem kell félteni, ha arról van szó, hogy egy átdolgozott nap után még igyunk meg éjjel valamit.

A leghíresebb bulizós hely a Heineken. Aki nem volt ott, az nem járt még Puerto del Carmenben aztán a Central Atlantico, de egymást érik a bárok ez csak a csapaton múlik, hogy ki hol találja meg a helyét és nem kell félni,mert a Spanyolok nagyon vendég centrikusak.

A Kubai barátnőmnek volt kocsija akivel együtt dolgoztunk, a sziget Északi részét vele jártam be. Személy szerint nagyon szeretek helyivel utazni, mert sokkal több dolgot tud megmutatni, mint amit egy régi poros útikönyvből valaha is el tudnék olvasni.

Playa Blancán és Playa Papagayon ami a sziget leghíresebb strandja egyedül voltam, mert akkor mindenki dolgozott és rosszul jött ki a szabadnapom. A Timanfaya Nemzeti Parkba pedig úgy jutottunk el, hogy a magyar és a spanyol barátnőimmel 30 Euróért béreltünk egy kocsit, nekem volt jogsim így én vezettem, addigra már busszal bejártam az egész szigetet úgyhogy térkép nem kellett. Így is sikerült párszor eltévedni, de mivel kb. meg tudom számolni egy kezem hány főút van így nem volt gond azzal sem egyszerűen visszafordultam és újra próbáltam.

Az egész sziget kb. 60km úgy 3x sikerült a park mellé menni és kóvályogni egész nap 6 Euróért tankoltunk. Nevetségesen olcsó volt.

Nekem a spanyol nyelvvel volt a legnagyobb nehézségem tekintettel arra, hogy nem beszéltem egy szót sem, de 3 hónap után már elkezdtem érteni, hogy mit magyaráznak, szóval ebből is kilehetett lábalni, plusz a spanyol borok komolyan kiborítottak, de abba is bele lehetett tanulni.

Én a csomagolás terén katasztrófa vagyok, állandóan viszem magammal a fél szobámat és így is mindig van ami itthon marad, úgyhogy ezzel kapcsolatban nem tudok jó tanácsot adni, vízicipő nem kellett a helyi strandok homokos szép partok és valami úgyis mindig itthon marad, de nem a Világ végén leszel maximum megveszed amit elfelejtettél.

Egy referencia levéllel, rengeteg baráttal, sok tapasztalattal gazdagodtam, amiért egész életembe hálás leszek.

Összességében nem bántam meg, hogy belevágtam, ha lehetne újra mennék és még remélhetőleg megyek is és a barátaim is jönnek majd hozzám úgyhogy egy életre szóló kaland volt és egyébként én már előtte is dolgoztam külföldön, most is külföldön vagyok és a jövőben is ezt tervezem és nem utolsó sorban remekül fest az életrajzomban, hogy a Kanári szigeteken dolgoztam.


Írj nekem!

Sikeres üzenetküldés!
Hiba történt az üzenet küldése közben, próbáld újra később!

Aj ty by si chcel taký zážitok?

  •  Radi by ste pracovali v Španielsku aj bez znalosti španielskeho jazyka?
  •   Ovládate jeden alebo viac jazykov na veľmi dobrej úrovni? 
  •  Hľadáte len krátkodobú brigádu bez praxe?
  • Radšej by ste boli na pláži ako doma? 

Program Work Experience Spain je najideálnejší, ak chcete tráviť zimu v exotike a mať zážitky zo španielskych ostrovov a pobrežia na ktoré sa zabudnúť nedá. A to všetko bez ovládanie španielskeho jazyka! 

Ubytovanie a stravovanie je zabezpečené zamestnávateľov hotela. Tohto programu sa môžete zúčastniť aj bez ovládanie španielskeho jazyka a bez praxe.

Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku alebo sa naučiť po španielky? Láka Vás okúzľujúce Španielsko? Chcete získať dobré referencie z 4* alebo 5* hotelov? Ak áno, tak využite túto skvelú možnosť! 

  •  Potrebný počiatočný kapitál: cca. 500 EUR
  •  Programový poplatok: 200-300 GBP
  •  Plat: 300-500 EUR/mesiac
  •  Pozície:čašník/čka, bar tender, chyžná, recepčná, výpomoc v kuchyni, záhradník 
  •  Ubytovanie: zadarmo
  •  Strava: zadarmo
  •  Podmienky:anglický alebo nemecký jazyk alebo španielsky jazyk na konverzačnej úrovni
  •  Dĺžka pracovnej zmluvy: na 3-6 mesiacov
ďalej...

môj príbeh

Okrem skúseností nabraných počas tých 3 mesiacov som sa mohla vrátiť aj so skvelými zážitkami. Ďalej...

môj príbeh

Mám za sebou najlepšie leto. Spoznala som neuveriteľne veľa ľudí a našla kamarátov na celý život. Ďalej...

môj príbeh

Egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem. Ďalej...

môj príbeh

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Ďalej...

môj príbeh

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Ďalej...

môj príbeh

Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is... Ďalej...

môj príbeh

A hotel egy kis faluban van, viszont ott is voltak remek szórakozási lehetőségek, volt egy club, ahol nagyon jó bulik voltak és minden második héten karaoke partyra jártunk egy étterembe. Ďalej...

môj príbeh

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Ďalej...

môj príbeh

Az első napokban nagyon segítőkész volt mindenki, recepciós munkatársaim, többi részlegen dolgozók, menedzserek. Ďalej...

môj príbeh

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Ďalej...