Külföldi tanulmányutam után hazatérve folyton bennem volt az újabb kalandra való vágy. Mivel a tanulmányaim megengedték, hogy az őszt ne itthon töltsem, így nyár végén bele is vágtam. Már több ismerősöm is utazott ki korábban a del Rey-el, ezért utána néztem mik a lehetősgék. A spanyol nyelv mindig vonzott, igaz az induláskor még egy szót sem beszéltem a nyelven, ezért a Work Experience Spain programba jelentkeztem. Jelentkezésem után pár nappal kaptam is az ajánlatot Mallorcáról, és néhány héttel később indultam  a szigetre.

A hotel egy kis városban a sziget keleti partján volt, ami nyáron a nagy élettől nem is tűnt olyan kicsinek, minden utca tele volt szórakozóhelyekkel, bárokkal, és még egy könyvtár is volt közvetlenül a hotel mellett, ahova netezni, dvd-ket kölcsönözni jártunk.

5-10 perc sétára 3 nagyobb partszakasz volt, mindegyik más miatt volt elbűvölő, de messzebb sétálva is akadtak eldugott helyek és a part melletti erdőkben a séta még annak is csodás élményt nyújt, aki amúgy nincs oda a túrázásért.

A hotel bárjában kaptam munkát, mellette az  étteremben segítettem be a vacsoráknál. A munkaidőm  általában 16-24-ig tartott, vagy 10-14 és 20-24 között. A feladatom között szerepelt az italfelszolgálás, cocktailok készítése, a bár és a terasz tisztántartása. A beosztás nagyon kedvező volt, mindennap jutott idő arra, hogy lemenjek a partra vagy kipihenjem az előző napi buli fáradalmait. 

A szabadnapokon pedig bejártam a környéket vagy elutaztam a fővárosba Palmaba, ami szintén csak egy órára volt.

A hotel gyakornokai főként magyarok voltak, de román, szlovák, olasz  és spanyol kollégáim is voltak A szállásunk a hoteltől kb. 3 percre volt apartmanokban, ahol 2 illetve 1 ágyas szobákban laktunk.

Mivel a  főszezon nyár közepére tehető, így kiérkezésem után egy hónappal már sokkal lazább volt a munka, nem volt annyira megterhelő és mivel az itthoni ősz helyett a tengerparton süttettem a hasam, így hazaérkezésem után a téli deprssziót is jobban viseltem.

 A munka kezdetben fárasztó volt, nem csak az egésznapos állás és rohangálás miatt, hanem rengeteg új dolgot kellett megtanulni, és mindent nagyon precízen végezni. A főnökeink és kollégáink azonban nagyon segítőkészek voltak, így pár hét alatt beletanult az ember mindenbe.

A szigeten eltöltött idő tökéletes volt az idegennyelv gyakorlására is, hiszen rengeteg német és angol vendég volt és persze meg kellett érteni azt is, ha a főnökeink néha spanyolul beszéltek hozzánk, de idővel már ezzel sem akadt gond, s amint hazaértem, bele is vágtam egy spanyol nyelvtanfolyamba.

A 3 hónap alatt rengeteget tanultam, felejthetetlen élményekben gazdagodtam, és várom az alkalmat, hogy ismét  nekivághassak egy újabb kalandnak.

Aj ty by si chcel taký zážitok?

 •  Radi by ste pracovali v Španielsku aj bez znalosti španielskeho jazyka?
 •   Ovládate jeden alebo viac jazykov na veľmi dobrej úrovni? 
 •  Hľadáte len krátkodobú brigádu bez praxe?
 • Radšej by ste boli na pláži ako doma? 

Program Work Experience Spain je najideálnejší, ak chcete tráviť zimu v exotike a mať zážitky zo španielskych ostrovov a pobrežia na ktoré sa zabudnúť nedá. A to všetko bez ovládanie španielskeho jazyka! 

Ubytovanie a stravovanie je zabezpečené zamestnávateľov hotela. Tohto programu sa môžete zúčastniť aj bez ovládanie španielskeho jazyka a bez praxe.

Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku alebo sa naučiť po španielky? Láka Vás okúzľujúce Španielsko? Chcete získať dobré referencie z 4* alebo 5* hotelov? Ak áno, tak využite túto skvelú možnosť! 

 •  Potrebný počiatočný kapitál: cca. 500 EUR
 •  Programový poplatok: 200-300 GBP
 •  Plat: 300-500 EUR/mesiac
 •  Pozície:čašník/čka, bar tender, chyžná, recepčná, výpomoc v kuchyni, záhradník 
 •  Ubytovanie: zadarmo
 •  Strava: zadarmo
 •  Podmienky:anglický alebo nemecký jazyk alebo španielsky jazyk na konverzačnej úrovni
 •  Dĺžka pracovnej zmluvy: na 3-6 mesiacov
ďalej...

môj príbeh

Okrem skúseností nabraných počas tých 3 mesiacov som sa mohla vrátiť aj so skvelými zážitkami. Ďalej...

môj príbeh

Mám za sebou najlepšie leto. Spoznala som neuveriteľne veľa ľudí a našla kamarátov na celý život. Ďalej...

môj príbeh

Egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem. Ďalej...

môj príbeh

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Ďalej...

môj príbeh

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Ďalej...

môj príbeh

Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is... Ďalej...

môj príbeh

A hotel egy kis faluban van, viszont ott is voltak remek szórakozási lehetőségek, volt egy club, ahol nagyon jó bulik voltak és minden második héten karaoke partyra jártunk egy étterembe. Ďalej...

môj príbeh

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Ďalej...

môj príbeh

Az első napokban nagyon segítőkész volt mindenki, recepciós munkatársaim, többi részlegen dolgozók, menedzserek. Ďalej...

môj príbeh

Heti két szabadnappal rendelkeztünk és kérésre kaphattunk közös szabadnapot a többi gyakornokkal, akik mind magyarok voltak a szállodában. A szigetet sikerült körbejárnunk autót bérelve és megnézni a főbb nevezetességeket... Ďalej...