Donka Noémi

Sziasztok!

Noémi vagyok, idén nyáron 2 hónapot töltöttem Rodoszon.

Azért csak két hónapot, mert a szálloda ASAP keresett munkaerőt, így belementek a 2 hónapos kint tartózkodásomba (amúgy minimum 3 hónapot vállalni kell). Én anno kedden írtam alá a szerződést, és szombat éjszaka már a repülőn ültem! Egy másik magyar lánnyal mentünk ki. A del REY International mindenben segített, bármikor a rendelkezésünkre álltak. Sőt, kint létünk alatt többször is megkeresett minket Judit (a programkoordinátorunk), érdeklődött felőlünk. Szerencsére semmi gondunk nem volt, így ők csak a jó híreket olvashatták Budapesten.

Donka Noémi

Az a 2 hónap volt eddigi életem legkalandosabb és legizgalmasabb időszaka: egyedül kellett helytállnom egy teljesen idegen országban, dolgoznom kellett, megfelelnem az elvárásoknak, angolul kellett kommunikálni. Szóval nagy kihívás volt, de minden akadályt sikeresen leküzdöttem.

Én egy kisebb, 71 szobás szállodába kerültem. A munkatársaim főleg görög, román és albán nemzetiségűek voltak. A közvetlen munkatársaimmal mindig angolul beszéltünk, a konyhában sajnos nem mindenki tudott angolul, ott kicsit nehezebben mentek a dolgok. A feladataim a következők voltak: asztal terítés, rendelés felvétel, italok bekészítése, felszolgálás, étel felszolgálás, asztal lerámolása, letörlése.

Nagyon szerettem a vendégek közvetlen közelében lenni: több vendéggel azóta is tartom a kapcsolatot, annyira megkedveltük egymást!

A beosztásom nagyon szerencsésen alakult: heti 5 napot dolgoztam, általában délután 5-től hajnali 1-ig. Amúgy is éjjeli bagoly vagyok, és így minden délelőttömet a strandon tölthettem.

Donka NoémiA heti 2 szabadnapomon pedig munkatársaimmal bejártuk a szigetet. :) Az időjárás nagyon meleg volt, napközben 35 fok körül volt, éjszakára maximum 24 fokra „hűlt” az idő. A két hónap során 4 nap volt felhős (de meleg) idő. A 2 szabadnapomon pedig munkatársaimmal bejártuk a szigetet.

A fizetésem is nagyon jó volt: a havi fix fizetésem 550 euro volt, ehhez jött még hozzá a túlórák után járó pénz (néha sajnos túlórázni kellett, és azért a 12. óra végén már szívesebben aludtam volna… dehát ilyen a szállodaipar), és mindig igazságosan elosztottuk a borravalót (ez néha 6 euro volt, néha 20...).

Sőt, még a recepción összegyűlt borravalót is elosztották minden hónap végén.

Donka NoémiTehát összességében nagyon megérte kint lenni! Az utazásba fektetett összeg bőven megtérült, és az élmények, amiket kint szereztem, megfizethetetlenek! Persze voltak rosszabb napok, voltak igazságtalanságok, voltak hosszú munkanapok, voltak bunkó vendégek… de ez bármilyen munka során felmerülhet. De a jó élmény bőven több volt, mint kellemetlenség.

Nagyon jó ajánlólevelet kaptam a munkáltatómtól, de a vendégek visszajelzése volt az igazi öröm: mikor fényképezkedtek velem, vagy a nevemen szólítottak, vagy csak az, hogy beszélgettek velem és elmondták, hogy mennyire kedvelnek. Ezekért a pillanatokért már megéri kint dolgozni.

Bátran ajánlom MINDENKINEK a külföldi munkavállalást, annyi élményt lehet átélni kint!

És nem mindegy, hogy a szabadnapod során egy borús nyári napon a Velencei tó partján dideregsz a 18 fokban, vagy Görögországban a tengerparton napozol a 35 fokban.

Ha bárki szeretne még többet tudni a külföldi munkavállalásról, az élményeimről, tapasztalataimról, keressen meg bátran, szívesen mesélek.

Aj ty by si chcel taký zážitok?

 •  Nemáte skúsenosti v oblasti hotelierstva/ turizmu, ale chceli by ste pracovať v tejto oblasti?
 •  Ovládate jeden alebo viac jazykov a láka vás práca v hoteloch?
 •  Hľadáte prácu len na niekoľko mesiacov alebo letnú študentskú brigádu v Grécku? 

Program Work Experience Greece je najideálnejší, ak ste sa už dávno zamilovali go Grécka a radi by ste pracovali v prekrásnom plážovom hoteli Grécka! Chcete sa zdokonaliť v cudzom jazyku? Láka Vás okúzľujúce Grécko? Chcete získať referencie z 4* alebo 5* hotelov? Ak áno, tak využite túto skvelú možnosť! 

Hotely vám garantujú ubytovanie a stravovanie úplne zadarmo. Tohto programu sa môžete zúčastniť aj bez ovládania gréckeho jazyka a bez predošlej praxe. Len do toho! 

 •  Potrebný počiatočný kapitál:  cca. 500 EUR
 •  Programový poplatok: 250 GBP
 •  Plat:  nettó 450-500 EUR/mesiac 
 •  Pozície: čašník/čka, bar tender, chyžná, recepčná, výpomoc v kuchyni, bazénový plavčík, lifeguard, hostess
 •  Ubytovanie: zadarmo 
 •  Strava:  zadarmo 
 •  Požiadavky: anglický alebo nemecký jazyk alebo ruský jazyk na konverzačnej úrovni 
 •  Dĺžka pracovnej zmluvy: od 10 do 24 týždňov (od apríla do októbra)
ďalej...

môj príbeh

Okrem skúseností nabraných počas tých 3 mesiacov som sa mohla vrátiť aj so skvelými zážitkami. Ďalej...

môj príbeh

Mám za sebou najlepšie leto. Spoznala som neuveriteľne veľa ľudí a našla kamarátov na celý život. Ďalej...

môj príbeh

Egészen 1-ig gyümölcsöket válogattam és gyümölcsös tálakat állítottam össze, ezt is imádtam mivel annyi dinnyét, ananászt és minden mást ehettem amennyit nem szégyelltem. Ďalej...

môj príbeh

Animátornak jelentkeztem a Kanári szigetekre. Mindig is vágyam volna eljutni a szigetcsoportra, és a spanyolomon is szerettem volna fejleszteni. Ďalej...

môj príbeh

Egyáltalán nem bántam meg azt, hogy elmentem erre a gyönyörű szigetre, mivel olyan emberekkel találkoztam, akiket soha nem fogok elfelejteni. Ďalej...

môj príbeh

Szabadnapjaimon sokszor voltam a tengerparton, ami a hotel mellett közvetlenül, fél perces sétára helyezkedett el. Gyönyörű szép látványt nyújtott, a szobánk erkélyéről is... Ďalej...

môj príbeh

A hotel egy kis faluban van, viszont ott is voltak remek szórakozási lehetőségek, volt egy club, ahol nagyon jó bulik voltak és minden második héten karaoke partyra jártunk egy étterembe. Ďalej...

môj príbeh

Nem csak mi voltunk ott, mint diákok, sok lengyellel dolgoztunk együtt, akikkel nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Segítették a barátságok kialakulását a közös bulik, iszogatások munka után és a közös kirándulások. Ďalej...

môj príbeh

Aki szeret búvárkodni és úszni, annak az Atlanti Óceán maga a paradicsom, ahogy nekem is az volt. Felejthetetlen vizisportok és élmények várják az embereket. Ďalej...

môj príbeh

Az első napokban nagyon segítőkész volt mindenki, recepciós munkatársaim, többi részlegen dolgozók, menedzserek. Ďalej...